Obavijesti

Preventivna mjerenja tlaka

Dana 13.i 14.06.2017. patronažna sestra Doma zdravlja KC-KŽ županije iz Đurđevca Ljiljana Leščan vršila je preventivna mjerenja tlaka, GUKa, pulsa i tjelesne težine u dječjem vrtiću Zrno u Virju svim zaposlenicima čime su obje strane bile vrlo zadovoljne te se nadaju i daljnoj suradnji.

Patronažne sestre Doma zdravlja Kc-Kž županije u Đurđevcu

Patronažne sestre Doma zdravlja Kc-KŽ županije u Đurđevcu, Ljiljana Lešćan i Renata Pintar su dana 05.06.2017. obavljale preventivna mjerenja tlaka, pulsa, GUKa, TT i BMI zaposlenicima Dječjeg vrtića Maslačak u Đurđevcu.

Mjerenjima su se odazvali gotovo svi prisutni zaposlenici na čemu im od srca zahvaljujemo te možemo nakon svega zaključiti da su prilično zdrava populacija.

Grupa za podršku dojenja

 

GRUPA ZA PODRŠKU DOJENJA

POZIVA:

                         - sve zainteresirane majke koje doje svoju djecu

                          - sve trudnice

                          - žene koje mogu svojim iskustvom dati podršku ženama koje doje svoju djecu


ĐURĐEVAC (grupa "Đurđevački pilići")  svaki 1.petak u mjesecu u 11h, prostorija na 1.katu u Domu zdravlja u Đurđevcu, uz laboratorij  desno i do kraja hodnika

KLOŠTAR PODRAVSKI (grupa "Kapljica za život") – svaki prvi četvrtak u mjesecu u 11h, na 1.katu društvenog doma u Kloštru pod., u općinskoj vijećnici

PODRAVSKE SESVETE (grupa "Sesvečki bebači")   – svaku 1. srijedu u mjesecu, u 11h, općina Pod. Sesvete, prizemlje,   prostor  općinske vijećnice

  • ako imate problema s dojenjem i trebate stručne savjete oko dojenja
  • ako trebate podršku u dojenju
  • ako želite naučiti sve o dojenju, čuti iskustva i probleme drugih majki
  • ako želite drugim majkama i trudnicama dati svoju podršku

DOBRODOŠLI!


- voditelji: patronažne sestre Ljiljana Lešćan i Renata Pintar

Projekt POZDRAV uspješno prijavljen na natječaj

 

PROJEKT POZDRAV - POBOLJŠANJE PRIMARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI USPJEŠNO PRIJAVLJEN NA NATJEČAJ MRRFEU

„PORA“ KKŽ je zajedno sa Prijaviteljem projekta Koprivničko-križevačkom županijom i projektnim partnerom Domom zdravlja Koprivničko-križevačke županije nekoliko proteklih mjeseci intenzivno radila na pripremi projekta POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Projekt je s današnjim danom uspješno prijavljen na natječaj MRRFEU-a „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini“, a ukupna vrijednost projekta je 8.268.710,10 kn.

Projektom će se opremiti ginekološke ordinacije te ordinacije obiteljske i dentalne medicine kod 16 koncesionara te ordinacije dentalne zdravstvene zaštite, obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite žena, pedijatrijske zdravstvene zaštite, fizikalne terapije i radiologije u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Nabavom spomenute opreme će osigurati  pružanje 17 novih usluga koje do sada navedene ordinacije nisu pružale.

Nadalje, u ordinacijama na području 7 Općina će se osigurati provedba manjih infrastrukturnih zahvata i to u Kloštru Podravskom, Drnju, Hlebinama, Sv. Ivanu Žabnu, Virju, Goli te Podravskim Sesvetama, dok će se u  Koprivnici i Đurđevcu postaviti tehnološki naprednija i energetski učinkovitija rasvjeta.

Posebna pažnja će se posvetiti i horizontalnim temama u okviru čega će se  u Koprivnici u centralnoj zgradi Doma zdravlja ugraditi taktilne trake i orijentacijski plan (table na Braillovu pismu) kako bi se olakšalo snalaženje osobama s invaliditetom. U čekaonicama u Đurđevcu, Križevcima i Koprivnici će se postaviti i LCD ekrani na kojima će se prikazivati prezentacije vezane uz zdravlje i poboljšanje kvalitete života pacijenata.

 

PREDAVANJE O SAMOPREGLEDU DOJKE U KOLARCU

U PODRUČNOJ ŠKOLI KOLAREC DANA 1.3.2017.g. ODRŽANO JE PREDAVANJE NA TEMU "SAMOPREGLED DOJKE".
PREDAVANJE I EDUKACIJU ODRŽALA JE PATRONAŽNA SESTRA JASNA JEDVAJ IZ ISPOSTAVE KRIŽEVCI. S OBZIROM NA MLAĐU DOBNU SKUPINU SLUŠATELJICA, OBRAĐENA JE I TEMA DOJENJA I VAŽNOST ODAZIVA NA PREVENTIVNE NACIONALNE PROGRAME.

Poziv za stručno predavanje: Cijepljenje – istine i zablude

PREDAVANJE ĆE SE ODRŽATI 19.12.2016 - PONEDJELJAK,  U 13:30 SATI U DVORANI ZA SASTANKE DOMA ZDRAVLJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE U ĐURĐEVCU.
NA PREDAVANJE OBAVEZNO PONIJETI ČLANSKU ISKAZNICU HKMS PREDAVANJE SE BODUJE PO PRAVILNIKU HKMS.

Predavanja i trajna edukacija u Domu zdravlja

S obzirom na veći broj upita vezano uz predavanja i trajnu edukaciju u Domu zdravlja, prenosimo Vam slijedeću informaciju, koja je objavljena na stranicama HKMS-a.....

Koordinator za trajnu edukaciju:
Ivanuša Nino, prvost. sestrinstva

Poštovane kolegice i kolege,
prateći nove trendove u Europi i svijetu, Hrvatska komora medicinskih sestara s ponosom najavljuje E učenje portal za medicinske sestre.

E učenje portal bit će dostupan medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima od 18. studenog 2016. godine. Portal je namijenjen svim medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima, članovima Hrvatske komore medicinskih sestara i pristup sadržajima bit će bez kotizacije. E učenje portal omogućit će medicinskim sestrama interaktivne sadržaje iz područja sestrinske skrbi te jednostavim pristupom kontinuiranu edukaciju učiniti svima dostupnom.

E učenje portal omogućuje učenje u vrijeme kada vam odgovara, s mjesta koje vam odgovara, osigurava uštedu vremena i troškova te vam daje mogućnostučenja vlastitim tempom. Posjetite naš E učenje portal od 18. studenog 2016. godine i pronađite zanimljive sadržaje koji će vas usmjeriti u vašem profesionalnom razvoju.

E učenje portal nalazi se na linku:    http://edu.hkms.hr/

 

Akcija mjerenja šećera i krvnog tlaka -HUMS

Povodom obilježavanja 50. obljetnice osnutka Podružnice HUMS-a Koprivničko – križevačke županije 17.11.2016.g. u prostorijama Ispostave Kriiževci održana je akcija „ Dani zdrave prehrane“.

Uz mjerenje krvnog tlaka i šećera, akcija je uključivala i savjete o zdravoj i prvilnoj prehrani.

Sudjelovale su sve patronažne sestre na dva radilišta, a pridružile su nam se i kolegice, članice  HUMS-a  iz Opće bolnice dr. Tomislav Bardek.

Stranice