Obavijesti

Održan stručni skup povodom Međunarodnog dana fizioterapeuta

U petak 8.9. 2017. U  Gradskoj knjižnici u Križevcima je održan stručni skup povodom Međunarodnog dana fizioterapeuta.  Tema skupa je bila Multipla skleroza- bolest s tisuću lica.
Osnovni  zadatak je bio istaknuti ulogu fizioterapeuta  u    timu zdravstvenih djelatnika te suradnju sa  ostalim strukama.

Tim povodom su održana predavanja specijalista neurologa dr  Suzana Pejnović iz OB Koprivnica te  dr Gordana Horvat Pinterić iz UKC Maribor o mogućnostima dijagnostike i liječenja u Hrvatskoj i Sloveniji.

Nakon toga su predavanja održale Petra Vrhovec bacc.physioth iz OB Koprivnica , Anamarija Crnčić bacc. physioth.  iz privatne Ustanove Mediviva  te Jasminka Potočnjak dipl. fizioterapeut iz OB Koprivnica. Teme tih predavanja su bile  o tjelesnoj aktivnosti kod oboljelih od MS-a ,  terapija ultrazvukom po Seltzeru  te iskustva u radu sa oboljelima od MS-a.

Nakon toga je održano  predstavljanje knjige  mr Ljiljane Vrcić Kiseljak:  Fizioterapija u onkološkom  liječenju i rehabilitaciji  u izdanju Medicinske naklade.

Odobren projekt "POZDRAV"

Odobren  projekt  „POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji“

Koprivničko-križevačka županija kao prijavitelj projekta, uz partnera Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije i stručnu podršku „PORE“, aktivno je pripremala projekt „Pozdrav“ koji je uspješno prošao i posljednju fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava te su se stekli uvjeti za potpisivanje ugovora.

Ministarstvo regionalnog razvoja i Fondova Europske unije odobrilo je 6.700.186,35 kuna bespovratnih sredstava za projekt „POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji“ čiji prihvatljivi troškovi iznose 8.007.322,55 kuna, a razliku od 1.307.136,20 kuna osigurat će Koprivničko-križevačka županija i Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije u proračunu.

Župan Darko Koren u četvrtak, 24. kolovoza u Zagrebu je u prostorijama Vlade RH s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji“.

Projekt je odobren u sklopu natječaja „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini“. Iz projekta će se opremiti ordinacije dentalne zdravstvene zaštite, obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite žena, pedijatrijske zdravstvene zaštite, fizikalne terapije i radiologije u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije te ginekološke ordinacije te ordinacije obiteljske i dentalne medicine kod 16 koncesionara. Nabavom spomenute opreme osigurat  će se pružanje 17 novih usluga koje do sada navedene ordinacije nisu pružale.

Također, u ordinacijama na području 7 općina osigurat će se provedba manjih infrastrukturnih zahvata i to u Kloštru Podravskom, Drnju, Hlebinama, Sv. Ivanu Žabnu, Virju, Goli te Podravskim Sesvetama, dok će se u  Koprivnici i Đurđevcu postaviti tehnološki naprednija i energetski učinkovitija rasvjeta.

Posebna pažnja posvetit će se i horizontalnim temama u okviru čega će se  u Koprivnici u centralnoj zgradi Doma zdravlja ugraditi taktilne trake i orijentacijski plan (table na Braillovu pismu) kako bi se olakšalo snalaženje osobama s invaliditetom. U čekaonicama u Đurđevcu, Križevcima i Koprivnici će se postaviti i LCD ekrani na kojima će se prikazivati prezentacije vezane uz zdravlje i poboljšanje kvalitete života pacijenata. 

Preventivna mjerenja tlaka

Dana 13.i 14.06.2017. patronažna sestra Doma zdravlja KC-KŽ županije iz Đurđevca Ljiljana Leščan vršila je preventivna mjerenja tlaka, GUKa, pulsa i tjelesne težine u dječjem vrtiću Zrno u Virju svim zaposlenicima čime su obje strane bile vrlo zadovoljne te se nadaju i daljnoj suradnji.

Patronažne sestre Doma zdravlja Kc-Kž županije u Đurđevcu

Patronažne sestre Doma zdravlja Kc-KŽ županije u Đurđevcu, Ljiljana Lešćan i Renata Pintar su dana 05.06.2017. obavljale preventivna mjerenja tlaka, pulsa, GUKa, TT i BMI zaposlenicima Dječjeg vrtića Maslačak u Đurđevcu.

Mjerenjima su se odazvali gotovo svi prisutni zaposlenici na čemu im od srca zahvaljujemo te možemo nakon svega zaključiti da su prilično zdrava populacija.

Grupa za podršku dojenja

 

GRUPA ZA PODRŠKU DOJENJA

POZIVA:

                         - sve zainteresirane majke koje doje svoju djecu

                          - sve trudnice

                          - žene koje mogu svojim iskustvom dati podršku ženama koje doje svoju djecu


ĐURĐEVAC (grupa "Đurđevački pilići")  svaki 1.petak u mjesecu u 11h, prostorija na 1.katu u Domu zdravlja u Đurđevcu, uz laboratorij  desno i do kraja hodnika

KLOŠTAR PODRAVSKI (grupa "Kapljica za život") – svaki prvi četvrtak u mjesecu u 11h, na 1.katu društvenog doma u Kloštru pod., u općinskoj vijećnici

PODRAVSKE SESVETE (grupa "Sesvečki bebači")   – svaku 1. srijedu u mjesecu, u 11h, općina Pod. Sesvete, prizemlje,   prostor  općinske vijećnice

  • ako imate problema s dojenjem i trebate stručne savjete oko dojenja
  • ako trebate podršku u dojenju
  • ako želite naučiti sve o dojenju, čuti iskustva i probleme drugih majki
  • ako želite drugim majkama i trudnicama dati svoju podršku

DOBRODOŠLI!


- voditelji: patronažne sestre Ljiljana Lešćan i Renata Pintar

Projekt POZDRAV uspješno prijavljen na natječaj

 

PROJEKT POZDRAV - POBOLJŠANJE PRIMARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI USPJEŠNO PRIJAVLJEN NA NATJEČAJ MRRFEU

„PORA“ KKŽ je zajedno sa Prijaviteljem projekta Koprivničko-križevačkom županijom i projektnim partnerom Domom zdravlja Koprivničko-križevačke županije nekoliko proteklih mjeseci intenzivno radila na pripremi projekta POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Projekt je s današnjim danom uspješno prijavljen na natječaj MRRFEU-a „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini“, a ukupna vrijednost projekta je 8.268.710,10 kn.

Projektom će se opremiti ginekološke ordinacije te ordinacije obiteljske i dentalne medicine kod 16 koncesionara te ordinacije dentalne zdravstvene zaštite, obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite žena, pedijatrijske zdravstvene zaštite, fizikalne terapije i radiologije u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Nabavom spomenute opreme će osigurati  pružanje 17 novih usluga koje do sada navedene ordinacije nisu pružale.

Nadalje, u ordinacijama na području 7 Općina će se osigurati provedba manjih infrastrukturnih zahvata i to u Kloštru Podravskom, Drnju, Hlebinama, Sv. Ivanu Žabnu, Virju, Goli te Podravskim Sesvetama, dok će se u  Koprivnici i Đurđevcu postaviti tehnološki naprednija i energetski učinkovitija rasvjeta.

Posebna pažnja će se posvetiti i horizontalnim temama u okviru čega će se  u Koprivnici u centralnoj zgradi Doma zdravlja ugraditi taktilne trake i orijentacijski plan (table na Braillovu pismu) kako bi se olakšalo snalaženje osobama s invaliditetom. U čekaonicama u Đurđevcu, Križevcima i Koprivnici će se postaviti i LCD ekrani na kojima će se prikazivati prezentacije vezane uz zdravlje i poboljšanje kvalitete života pacijenata.

 

PREDAVANJE O SAMOPREGLEDU DOJKE U KOLARCU

U PODRUČNOJ ŠKOLI KOLAREC DANA 1.3.2017.g. ODRŽANO JE PREDAVANJE NA TEMU "SAMOPREGLED DOJKE".
PREDAVANJE I EDUKACIJU ODRŽALA JE PATRONAŽNA SESTRA JASNA JEDVAJ IZ ISPOSTAVE KRIŽEVCI. S OBZIROM NA MLAĐU DOBNU SKUPINU SLUŠATELJICA, OBRAĐENA JE I TEMA DOJENJA I VAŽNOST ODAZIVA NA PREVENTIVNE NACIONALNE PROGRAME.

Stranice